Oppfatte tegn

Mange av tegnene folk snakker om- og som de fleste ønsker seg- og er fornøyd med, er også tegn på sunne og gode forhold.

Eksempelvis

  • Spenstig og luftig hår, i motsetning til slapt, flatt, «dødt» og det som oppleves som livløst hår.
  • Blankt og smidig, i motsetning til matt, ru og trå overflate på håret.
  • Bare naturlig fornyelse og normal utskiftning av hår, i motsetning til et håravfall hvor man mister og feller mer hår enn tilveksten og fornyelsen over tid.
  • En behagelig rolig hodebunn, i motsetning til irritasjoner og kløe.
  • En hodebunn og hår som lukter like tiltalende som annen velluktende hud, i motsetning til «dårlig hårlukt».
  • En hodebunn som er ren men IKKE TØRR, i motsetning til opphopning av fett/talg som har stivnet og satt seg fast, eller opphopning av døde hudceller, eller begge deler.

Hvis vi har en tilstand i hår og hodebunn som best beskrives med de gode tegnene mange snakker om, da er det smart å forebygge og ikke vaske seg bort fra balanse og den gode situasjonen.

Hvis man kjenner seg igjen i noen- eller flere av de beskrivelsene mange bruker for å forklare negative tilstander… ta da tak i det… ikke la det vedvare. 

Kom til en hodebunnsvurdering og be om en Hårtest som kategori-bestemmer om håret er Hydrofilt eller Hydrofobt. Få se den konkrete tilstanden i hodebunnen din godt forstørret på en skjerm, og få veiledning derfra.

Valg av produkter ut fra om håret er Hydrofilt eller Hydrofobt er viktig.
Ivaretas disse grunnleggende forutsetningene, så gjør du hår og hodebunn mer motstandsdyktig sånn som vi er skapt fra naturens hånd.

I mange tilfeller som kan være plagsomme nok, kan årsaken være like enkel som i forbindelse med normalt tannstell. 
Sunn mat vi inntar kan gi belegg i forskjellig grad på tennene. Godt hjemmestell pluss en tannpleier eller tannlege som ordner det hjemmestellet ikke klarer, ordner det meste.
Men det må til. 
Det er en parallell til hodebunn og hår når næringsstoffene har gjort nytten i kroppen, og en del av restene skilles ut gjennom hodebunnen. 
Daglig bruk av behandlingsbørste av Villsvinhår på hodebunnen og håret har betydelig virkning. Dette bidraget til å holde på hodebunnen og håret rent, kan sammenlignes med å børste belegg av tennene.
Hvis rester av utskillelse/utsondring har fått sette seg i hodebunnen og blitt hardt kan det være mer krevende å løse. 
Det første kan med fordel være å gjøre en hodebunnsvurdering og se hva det er, hvis det er noe. 
Før det blir behandlinger mindre målrettet.

Oppfatte tegn - gjør passende hjemmebehandling.
Oppfatte tegn - men vet ikke hva du kan gjøre? Søk hjelp - få egen innsikt.